survivoronline

srijeda, 29.08.2007.

Druga epizoda

Sada su u tijeku prijave za Online Survivor 2. Klik za prijavu!
U ovom postu slijedi priča iz prošlogodišnjeg Online Survivora.


UVOD (sažetak prethodne epizode)
Počeo je Online Survivor sa 16 natjecatelja podjeljenih u 2 plemena. Prvi dani su pokazali da se mlađe pleme, Mesha, bolje snašlo u međusobnoj komunikaciji, dok su se u starijem Hetepu zbijale šale i gradio naboj za nadolazeće natjecanje.
Meshina komunikacija se pokazala dobrom na prvom natjecanju kada je Zlo otvorila posebnu temu za međusobno pomaganje unutar plemena tijekom natjecanja. Hetep se toga nije sjetio i nisu previše bili raspoloženi za međusobno pomaganje. Rezultat je bio u skladu s trudom- Mesha je uvjerljivo pobijedila s 3:0 i na taj način poslala Hetep na Vijeće, gdje su morali izbaciti prvu osobu iz igre.
Ispovijedi su otkrile odličnu stratešku poziciju kod Eve, koja je najbolja prijateljica s Fobos, a ima kontakte s Kristinom i Adrianom. Također se istaknula Shocko sa svojim pomaganjima u natjecanjima, no Ispovijedi su pokazale da njezina pomaganja nisu bila u potpunosti točna.
Na Vijeću su se udružili John i Majstor protiv Silicane, te Yaro i Silicana protiv Maje. No, Maja nije poslala svoj glas u predviđeno vrijeme, te je na taj način primila auto-glas, koji se računa kao treći i odlučujući glas protiv nje. Tako je Maja postala prva izbačena osoba.

RAZGOVORI
Jutro je donjelo reakcije na Majino ispadanje i na komentar voditelja u kojem je jasno vidljivo da je Maja bila aktivni član Hetepa. Iz tog je razloga Silicana otvorila novu temu da se izdvoje aktivni od neaktivnih članova:

SILICANA: žao mi je kaj je Maja ispala. priznajem da sam glasala za nju samo zato jer sam milila da je bila neaktivna. javljajte se ako ste tu, da znamo jer je meni osobno sad ful bed kaj sam za nju glasala
JOHN: A jebi ga... Ja sam već tu stalno aktivan...
MAJSTOR: a šta ćemo, ono, ne vidiš ljude, ne čuješ ih, jedino po čemu KOMUNICIRAŠ s njima je forum, odnosno aktivnost na forumu... tak da ono, izbacili smo si važnog člana, al sljedeći put će valjda biti bolje. tj. NEĆE biti sljedećeg puta, sad nek se oni malo izbacuju.
YARO: ma da i ja sam mislio da je zaboravila na ovo i glaso za nju...sad mi je zao....jbg...
POISON: sad kad sam procitala ,fakat mi je zal kaj je ona ispala,
SILICANA: znači, mi smo aktivni. (baš me zanima tko je glaso protiv mene i zakaj) bila sam tu, imala 4 točna, pomagala...
POISON: ja nisam glasala za tebe...


Ipak djeluje da je Silicana imala i drugih motiva za poticanje ovakve diskusije. Naime, na prethodnom je Vijeću primila 2 glasa, i to od Majstora i Johna. Sada se potrudila da svi vide da je i ona aktivna u igri.

Vijest o izbacivanju Maje je došla i do Meshe, pa su i oni to prokomentirali na svoj način:
RAINBOW: netko je morao biti izbačen, a zašto je konkretno ona? Moja pretpostavka je da se nije pojavila od početka igre ili da nije ni preuzela zadatak ili ga nije poslala.
EVE: ja se radije koncentriram na naš tim... jer smo mi to očito shvatili malo ozbiljnije od njih... MESHA! MESHA!
SCHOKO: DA. čini se! Iako, na onim uvodnim postovima mi se Maja činila baš simpa, al eto-kaj ćeš!
KRISTINA: ma najbolje je da uopce ne razmišljamo za njihovo pleme.. Bolje da se potrudimo bolje skompat da budemo jači od njih!
SCHOKO: Mislim da smo se već skompali dost dobro!!Uvijek kad dođem na forum, skoro uvijek je tu još netko naših, od njih rijetko...to nam ide u prilog... mislim da su vojnici ipak nabrijaniji od mirovnih snaga


POŠTA #02
Nije bitno tko će prije,
Nego koliko se riječi ovdje krije.
No ipak su u pitanju i minute-
Krivo vrijeme moglo bi potaknuti osjećaje ljute.


Nakon objavljene pošte, Hetep je to komentirao:
YARO: a u glavnom ce bit neka mozgalica...po ovom...ko zna...
SILICANA: odmah mogu reći da me ne bude. sori ekipa. bar sam se pojavila na prvom, za razilku od nekih
JOHN: Mene će biti, ali ne znam do koliko.


U Meshi je Schoko sažela situaciju u svom plemenu pred natjecanje:
SCHOKO: vrijeme nije bitno, ali je bitno... ili je zeznuto ili je Jeff napisao štogod da sklepa kakvu-takvu rimu. nešto s brojanjem riječi...
ADRIAN: Joj ja ne znam hoću li moci veceras na net, imam španjolski a kad se vratim...ma probat cu doc ali ništa ne obecajem, neka mi ne zamjere
SCHOKO: Dakle, Kristina, Rainbow i ja možemo doć; a Adrian, fobosica i Eve će doći tek pred kraj... Ali kaj se dešava sa Zlo???? Ona se nije javila još od početka prošlog natjecanja, ne znamo niti je li poslala...
Dakle, niti jedno od plemena neće igrati u punom sastavu, pa je teško predvidjeti rezultat.

NATJECANJE #02
Oba su plemena na raspolaganje dobili slijedeća slova:
AABDFGIIJLMMNOOPRUVZ
Od tih slova moraju slagati riječi koje se nalaze u hrvatskom riječniku i slati ih na forum u obliku poruka. No, da se stvari zakompliciraju, poruke su se morale slati u određeno vrijeme.
Riječ od 1 slova se mora slati u vrijeme čije minute završavaju na 1. (20:11, 20:21, 20:31...)
Riječ od 2 slova u vrijeme na 2. (20:12, 20:22, 20:32...)
Riječ od 10 i više slova u vrijeme čije minute završavaju na 0. (20:10, 20:20, 20:30...)
Također, ista osoba ne smije slati 2 poruke za redom, kao ni više riječi u istoj poruci. Za točno poslane poruke, dodavali su se bodovi plemenu, a za netočne poruke su se oduzimali bodovi plemenu. Pobjedit će pleme koje skupi više bodova (računajući i negativne).
Nakon što su svi shvatili pravila i postavili dodatna pitanja, igra je mogla početi. Igra je trajala 3 sata, pa će i upornost igrati veliku ulogu u ovom natjecanju.

Pogledajmo kako je išlo Hetepu u prvih sat vremena natjecanja:
POISON: DAN (8:23)
JOHN: PROIZVOD (8:37)
POISON: ponor (8:45)
JOHN: MONOGAMIJA (8:51)
POISON: pivo (9:04)
Dakle, u Hetepu je sve išlo dosta sporo, te su poruke stizale bez nekog plana i vrlo rijetko. Samo su se John i Poison pojavili iz svoga plemena.

S druge strane, u Meshi je situacija bila u potpunosti drugačija:
SCHOKO: PROZA (8:15)
SCHOKO: sad ti sa 5 ak stigneš, ak ne onda sa 6 u 8:16 (8:16)
RAINBOW: pomama (8:18)
RAINBOW: već je 18! a ne, ovo ne funkcionira. samo se bezveze živciram tu. (8:19)
SCHOKO: kasnila si 2 minute-pazi na to!!ovo je dosta zeznuto! (8:19)
SCHOKO: ja imam sa 10, cekam (8:19)
SCHOKO: provjeravam, je li 10 (8:21)
RAINBOW: sad je.... (8:21)
SCHOKO: I (8:21)
RAINBOW: da (8:22)
SCHOKO: NE, SORI ZEZNULA SAM. SAD TI S 2 (8:22)
RAINBOW: jebemu!!! čekaj, sad bi ja tu trebala provesti 3 h ovako šaljući riječi!!!? (8:24)
SCHOKO: POŠALJ RIJEČ!!!! NEMA ČEKANJA!!!!! KOJA EUFORIJA!!!! (8:25)

U Meshi se tako jednakim tempom nastavila igra u prvom satu. I iako je Mesha na čelu sa Schoko i Rainbow bila vidno aktivnija od suparničkog plemena, cure ipak nisu pazile na jedno pravilo koje govori da se za svaku poslanu poruku koja se ne drži pravila oduzimaju bodovi. Tako su svi razgovori i krive poruke na toj temi curama oduzimale bodove, a nakon sat vremena igre, vodio je Hetep. Mesha je sveukupno imala negativan rezultat. Ako Mesha ovako nastavi, onda nema šanse za pobjedu.

U slijedećih sat vremena, Hetep je imao pauzu od čak sat vremena i nitko nije slao poruke. Samo je Poison iz njihovog plemena povremeno bila online. Nije ni za Meshu situacija bila bolja. Naime Rainbow je ostala sama u igri, a jedna osoba ne može slati poruke jer se moraju slati poruke naizmjenično:
SCHOKO: ovo traje predugo, nemam više riječi s 1!!! daj nek se neko novi pojavi... (9:11)
RAINBOW: na (9:12)
RAINBOW: di si? ne stvarno, ovo je zamorno. krepat ću (9:15)
RAINBOW: daj ako si odustala ja vi se da se i ja maknem (9:18)
RAINBOW: ok, vidim da smo na forumu samo poison ivy iz drugog tima, jeff i ja pa idem onda i ja jer nema smisla da sam tu kad igra ne može funkcionirati ako je samo jedno ovdje. jebiga. schoko, mogla si reći da ideš! vi novi koji dođete, nadam se da ćete skužiti pravila i nastaviti igru. (9:21)
SCHOKO: SORY SORY SORY IZBACILO ME SA NETA-NIASAM MOGLA NIŠTA DUŽE OD POLA SATA!!!!!! JEFF: što je s ovim komentarima između riječi??? Jesu li to negativni bodovi?! (9:54)
JEFF: pravilo broj 4 (u zagradama) ukazuje na to da se računa kao negativni bodovi. (10:02)

Tako je igra ušla u posljednjih sat vremena. Hetep je i dalje vodio, unatoč manjku poslanih poruka, no Mesha je napokon saznala da su im se većina poslanih poruka računale kao negativne. Stigne li Mesha u sat vremena preokrenuti negativni rezultat koji se gradio dva sata?
U Meshi su poruke slabo stizale u posljednjem satu, no onda je Schoko otvorila posebnu temu za organizaciju u natjecanju, gdje je poslala i listu riječi koje se trebaju slati:
SCHOKO: OVAKO:POŠTO NE SMIJEMO POSTATI U SAMOM NATJECANJU RAČUNA SE KAO NEGATIVNI BOD-TU ĆEMO KOMENTIRATI!!!!

Tema je otvorena u 10:29, dakle samo pola sata prije kraja natjecanja. Hetep u tom trenutku vodi i dalje. Mesha ima jako malo vremena da preokrene situaciju u svoju korist.
Pogledajmo isječak posljednjih pola sata natjecanja u Meshi:
RAINBOW: ono (10:43)
SCHOKO: dom (10:43)
EVE: drug (10:44)
SCHOKO: UMOR (10:44)
FOBOS: pruga (10:45)
SCHOKO: DABAR (10:45)
EVE: zvono (10:46)
SCHOKO: FOLIJA (10:46)
RAINBOW: unazad (10:46)

U Meshi se dobar ritam s 4 cure nastavio sve do posljednje minute natjecanja i na taj su način skupili puno bodova za svoje pleme. Posljednji trenuci u Hetepu su također bili uspješniji nego na početku:
MAJSTOR: MI (10:33)
MAJSTOR: prag (10:33)
MAJSTOR: prag (10:33)
POISON: on (10:42)
MAJSTOR: VI (10:42)
POISON: da (10:43)
MAJSTOR: oni (10:43)
POISON: zub (10:43)

Majstor i Poison su također uhvatili dobar ritam i nastavili slati poruke do kraja samog natjecanja. John se nije vratio na natjecanje.

U 11 sati se završilo natjecanje, te su prije objave rezultata cure u Meshi istaknule svoje dojmove:
RAINBOW: prošlo! kako vam se čini?
FOBOS: ne znam... bumo vidli... nadajmo se svemu najboljemu!
SCHOKO: NE NE NE Previše smo grješili!!!! dok smo rainbow i ja skužile... pa to uštimavanje...i još da ne smijemo postat tamo... bit će puno negativnih bodova.. Ali dosta smo slale...držim fige da dobro prođe!!
SCHOKO: kod mene doma je bila ludnica!!!! 2 sestre,brat, mama , čak i tata na kraju, svi su smišljali, ja provjeravam,šaljem i onda mi se veza prekine... KOMA!!!!


Ubrzo su stigli i rezultati i riješili sve natjecatelje svih dilema:
HETEP: 28
MESHA: 124

Pobjednik drugog natjecanja je Mesha!!
Mesha je ispunila čak 13 stranica u svojoj temi namjenjenoj ovom natjecanju, a Hetep samo 3. Rezultat se preokrenuo u posljednjih pola sata natjecanja.

Reakcije u Meshi nisu mogle biti bolje:
RAINBOW: svaka čast schoko!!!! mislim da si ti najzaslužnija!!!
FOBOS: da... fakat schoko... fala ti puno! bez tebe ne bi to tak išlo... thank you, thank you, thank you...
RAINBOW: ovo na kraju bilo je fenomenalno!!!!!!!!
EVE: bravo cure... svaka čast... svaki vam dao
KRISTINA: ej.... ja nisam mogla doc. nisam bila doma.. a i komp mi bio zaštekan susjed ga je popravljo..


U Hetepu se ipak nije gubila nada te večeri:
POISON: ajde ljudi,mi koji smo aktivni,bilo bi vrijeme da se trgnemo
malo... pa potuci ce nas protivnici...
YARO: istina... trgnite se....
JOHN: No, ja sam stalno na internetu, pa stalno pratim ovaj forum, a isto tako i svoj e mail. Pa kada me budete nešto trebali, samo mi se javite na pm ili na e mail


ISPOVIJED #02
U Ispovijedima se prvo istaknulo pitanje prošloga vijeća:
PITANJE: Je li ti žao što je Maja izbačena na prošlom Vijeću?
POISON: Da,žao mi je.s njom sam prvom uspostavila kontakt.Bila mi je jako draga na prvi dojam
SILICANA: da. žao mi je kaj sam tako glasala, ali krivo sam zbrojila 2 i 2.

PITANJE: Koliko si ovog puta oprezniji nakon što ste zadnji put izbacili aktivnu članicu?
MAJSTOR: ovog puta vidimo aktivnost

PITANJE: Sto mislis, tko je to glasovao protiv tebe?
SILICANA: pa nemam pojma. to mi je ful čudno jer sam odgovorila na svoja pitanja, i na tuđa

PITANJE: Hoce li mozda tvoja neprisutnost na ovom natjecanju imati utjecaja na rezultat vijeća?
SILICANA: moguće


Na pitanje o prijateljstvima se odgovaralo najopsežnije, te se iz toga jasno mogu vidjeti počeci grupiranja ljudi u igri. Hetep je tako otkrio svoje istaknute ljude:
PITANJE: S kime se najbolje slažeš? S kime si nešto više komuniciraola od ostalih? Može li se vec pricati o kakvom "savezu"?
POISON: Najbolje se slazem sa Domagojem (majstor_os).S njim i sa Androjem (yaro) sam najvise komunicirala i nesto malo sa konstantinom jucer tokom igre.Moglo bi se reci da ima neki savez,no kroz nekoliko dana ce se on zapravo mozda i formirati.
MAJSTOR: s poison ivy, simpa cura, da se pričat s njom. savezi - vidit ćemo. još je rano.
JOHN: S majstorom_os. Najviše sam komunicirao s poison ivy. Pa, ima nekakav slabi savez.
SILICANA: nema saveza. bar ja ne znam za njih.
YARO: jos uvijek nema taktike....ma cilj mi je upoznat ljude ko hebe hiljadu kuna...hehe iak neb bilo lose da ju osvojim...

Mesha također nije zaostajala u razvijanju svojih odnosa:
PITANJE: S kime se najbolje slažeš? S kime si nešto više komuniciraola od ostalih? Može li se vec pricati o kakvom "savezu"?
FOBOS: Najbolje se slažem s Eve, Shocko, rainbow i Kristinom... S njima sam naviše pričala pa vjerojatno zato. Pa ne zman još za kakav savez, al dobro funkcioniramo što se vidi iz priloženog!
KRISTINA: najbolje se slažem sa tenom.odnosno fobos&deimos..za savez ne..
RAINBOW: mislim da se najbolje slažem sa schoko. osim nje, dosta sam komunicirala s eve, tenom i ponešto s adrianom. nema tu još govora o savezu! kao prvo, nije to (još) potrebno; ni nama kao plemenu, a ni ja se osobno ne osjecam ugroženo. opcenito su ti savezi za mene nešto neobicno; po meni je kriterij po kojem ceš izbacivati ljude iz plemena nešto što svatko individualno odreduje i zasada mislim da necu sklapati nikakve saveze jer moja rijec ipak nešto znaci, a u savezima nikad ne znaš u kakvu ce te situaciju tvoj saveznik dovesti.
SCHOKO: NE BIH NIKOGA POSEBNO IZDVAJALA, ZASAD SU SVI OK.ŠTO SE TIČE SAVEZA, MISLIM DA OD TOGA ZASAD JOŠ NEĆE BITI NIŠTA - SVI STALNO PRIČAJU O NEKAKVOJ ISKRENOSTI,PRIJATELJSTVU BLA, BLA, BLA…
ČIM SAM JA SPOMENULA DA BISMO SE TENA, EVE, RAINBOW I JA MOGLE DRŽATI ZAJEDNO DO KRAJA RAINBOW JE POČELA NEGODOVATI („A ČIME SE TI TO BAVIŠ, SCHOKO?!“) TAKO DA MISLIM DA ĆE SE TRUDITI BITI ŠTO POŠTENIJE U IGRI, ŠTO MANJE SKLAPATI SAVEZE…


Prožvakala se i tema prethodnog natjecanja, dok je drugo pitanje istaknulo zanimljivu poantu:
PITANJE: Jesi li obaviola svoj dio posla na natjecanju, ili je to rezultat drugih?
EVE: PA, MALO SAM SE KASNIJE UKLJUČILA I TREBALO MI JE MALO DOK SAM POHVATALE SVE KONCE... SVAKA ČAST OSTALIM CURAMA, ALI I JA SAM SIGURNO BAR MALO PRIDONIJELA
KRISTINA: ovaj put sam bila sprijecena doc na natjecanje, nazalost,.. zato jer bi bila jako dobra u tom zadatku
JOHN: Pokvario mi se Internet. A za druge ne znam.
POISON: malo sam krivo shvatila igru ,a kad sam skuzila bilo je vec prekasno.Jednostavno nismo bili dobro organizirani.
RAINBOW: svjesna sam da sam jako puno griješila, ali mogu se pozvati na "esdepeovsku" uzrecicu: tko radi, taj i griješi. mislim da su moje pogreške dosta koštale ekipu u ovome izazovu, ali isto tako smatram da je moj doprinos bio puno veci.

PITANJE: Ako se tako dobro slazete na natjecanjima, hoce li vam biti tesko okrenuti se jedni protiv drugih na individualnim natjecanjima?
RAINBOW: mislim da nece. ne radi se ovdje o prijateljstvu, nego o simbiozi i suradnji radi plemena. mislim da (zasad) nismo toliko povezani da bi se suzdržavali od pobjede radi nekoga iz plemena!
SCHOKO: CURE SU UPRAVO O TOME PRIČALE NA MSN-U. NO, JA MISLIM DA ĆE, KAD DO TOGA DOĐE, SVI ZABORAVITI ŠTO SU PRIČALI I POKUŠATI BITI ŠTO BOLJI TE SE POKUŠATI ODRŽATI U IGRI ŠTO DULJE.


VIJEĆE #02
Obzirom da je Hetep izgubio na ovom natjecanju, tako su oni morali izbaciti i još jednu osobu iz svoga plemena. Vidjet ćemo jesu li što naučili iz greške s Majom.

Prije čitanja svih glasova, izdvajam objašnjenja nekih glasova:
POISON: (daje glas za Cersei) mislim da je moj glas ispravan.gledala sam tko je najamnje aktivan i tko ima najmanje postova.
MAJSTOR: (daje glas za Silicanu) nije je bilo onda, nema je ni sada... sve je to dio taktike...haha
SILICANA: (daje glas za Martu) nisam je ni vidjela ni čula
JOHN: (daje glas za Silicanu) nju uopće nisam vidio da je došla

Zanimljivo je kako Majstor i John tvrde da nisu vidjeli Silicanu nakon što je dan prije otvorila temu gdje poziva da se otkriju neaktivni članovi. Otkrijmo sada sve glasove koje je dao Hetep:
Prvi glas: Marta
Drugi glas ide za: Silicana
Treći glas prima: Cersei

Dakle, 3 cure imaju svaka po 1 glas. Glasovi se dalje otkrivaju:
Četvrti glas je dobila: Marta
Peti glas: Silicana
Šesti glas: Cersei

Do sada su Marta, Silicana i Cersei primile svaka po 2 glasa. Ostao je samo jedan glas kojeg treba pročitati. I to je:
Sedmi glas prima...
...
Marta
Marta je druga osoba izbačena iz igre.
KOMENTAR VODITELJA: (upućen Hetepu)
Ipak ste uspjeli izvući nešto pozitivno iz večerašnjeg Vijeća. Izbacili ste osobu koja se jedva i pojavila u igri. Nije sudjelovala na niti jednom natjecanju, a kamoli da bi odgovarala na pitanja.

- 17:37 - Komentari (1) - Isprintaj - #